TOR BÖNGÉSZŐ

PLATFORM
WINDOWS, MAC, LINUX
BONYOLULTSÁG
KÖZEPES
VERZIÓ
2.2.2

A Tor egy olyan alkalmazás, amely biztosítja, hogy névtelen maradhass a böngészés során: a látogatott oldalak ne tudják, honnan nyitod meg őket, az internetforgalmadat figyelők pedig azt, milyen oldalakat nézel meg. Letiltott, cenzúrázott oldalakat is meg tudsz rajta keresztül nyitni. A hálózatban minden kommunikáció titkosítva történik.

ÍGY TELEPÍTSD

WINDOWS

1. Töltsd le a telepítőt https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en oldalról a Microsoft Windows oszlopból.

2. Nyisd meg a letöltött fájlt, ezzel elindul a telepítés. A folyamat végén a “Befejezés”-re kattintással a böngésző csatlakozik a hálózathoz.

3. Legközelebb már a Programok közül is meg tudod nyitni, Start Tor Browser néven találod meg.

MAC

1. Töltsd le a telepítőt https://www.torproject.org/projects/torbrowser.html.en oldalról a

Mac OS oszlopból.

2. Klikkelj a letöltött fájlra, és a megnyíló fájlt húzd be az Alkalmazások mappába. Innen meg is tudod nyitni a Tor böngészőt, amely első lépésben csatlakozik a hálózathoz.

tor-connecting

ÍGY HASZNÁLD

Ugyanolyan módon tudsz keresni, honlapokat megnyitni, mint bármelyik másik böngészővel.

Fontos, hogy a kommunikáció legutolsó lépése, amikor kilép a hálózatból és eléri a végső állomását, már nem titkosított. Ezért ha érzékeny adatokat továbbítasz, HTTPS-el csatlakozz az oldalhoz, vagy más módon titkosítsd az információt.

A Tor használatával csak a Tor böngészőn keresztül folytatott kommunikáció zajlik névtelenül, a gépen zajló többi internetforgalom nem.

UTOLJÁRA MÓDOSÍTVA: 2016.01.16.