SIGNAL

PLATFORM
ANDROID, iOS
BONYOLULTSÁG
KÖZEPES
VERZIÓ
ANDROID: 3.9.1, iOS: 2.2

A Signal mobilalkalmazással titkosított módon lehet szöveges, kép,-és videóchatet küldeni, egyéni vagy csoportos chatablakban, illetve titkosítottan telefonálni – így ha bárki hozzáfér az üzenethez vagy a telefonvonalhoz, nem fogja tudni megfejteni a tartalmát. A titkosítás már a küldőnél megtörténik, és csak a fogadó oldja fel, közvetítője, az alkalmazás sem fér hozzá a tartalomhoz.

Az alkalmazás a létező kontaktlistát és telefonszámokat használja.

Az üzenetekez mobilhálózaton küldi, tehát SMS és MMS díjat nem kell a forgalom után fizetni.

ÍGY TELEPÍTSD

Android

1. Töltsd le a Google Playről: https://play.google.com/store/apps/details?id=org.thoughtcrime.securesms.

iOS

1. Töltsd le az iTunes-ról:. https://itunes.apple.com/us/app/signal-private-messenger/id874139669.

ÍGY HASZNÁLD

Megnyitás után add meg a telefonszámod és kattints a “Register”-re, ezzel létrejön a Signal-fiókod.

signal-login

3. Nemsokára megjelennek a névjegyeid (telefonkönyv), Androidon a ceruza ikonra, iOS-en a + jelre kattintva pedig azok a kontaktjaid, akik Signalt használnak. Bármelyiket megnyitod, megjelenik a chatablak és a telefon ikon – a Signal felhasználóknak titkosított, a többieknek normál üzenetet tudsz küldeni vagy ilyen hívást kezdeményezni.

4. A kontakt neve melletti telefon ikonnal indíthatsz titkosított hívást. Amikor létrejött a kapcsolat, mindkét fél telefonján meg fog jelenni egy véletlenszerű szópár, amely mindkét oldalon ugyanaz lesz, és arra szolgál, hogy ellenőrizzétek, hogy a kapcsolat közvetlen, nem hallgatják le a beszélgetést. Az ellenőrzés legbiztosabb módja, ha valamilyen másik csatornán, például chaten ellenőrzitek a szavakat. Ehhez használhattok például ChatSecuret.

signal-words