CHATSECURE

PLATFORM
ANDROID, iOS
BONYOLULTSÁG
KÖZEPES
VERZIÓ
ANDROID: 14.2.1, iOS: 3.1.2

A ChatSecure titkosított üzenetváltást tesz lehetővé mobilon. Használhatod Gmail vagy Facebook fiókon keresztül, vagy számos egyéb biztonságos alkalmazás, mint például a Jitsi használóival.

VÁLTOZÁS 2016.02.22: A Facebook megszüntette a titkosított chat eddigi lehetőségét, ChatSecure-al  sem lehet Facebook fiókhoz csatlakozni.

ÍGY TELEPÍTSD

Android

1. Töltsd le a Google Playről: https://play.google.com/store/apps/details?id=info.guardianproject.otr.app.im.

iOS

1. Töltsd le iTunesról: https://itunes.apple.com/us/app/chatsecure/id464200063.

ÍGY HASZNÁLD

2. Első megnyitásnál meg kell adnod egy jelszót, amely titkosítja az adatokat a telefonodon. Ki is hagyhatod ezt a lépést, ekkor csak az üzenetátvitel során lesz titkosítva az információ.

3. Többféle fiókkal is használhatod, például Google vagy Facebook profillal. Google Hangouts beállításához a Google Account lehetőséget válaszd. Jobbrahúzással jelenik meg a többi lehetőség. Facebookhoz a Jabber / XMPP opciót válaszd. Ezután add meg az adott fiókhoz tartozó felhasználóneved és jelszavad.

chatsecure-01
chatsecure-02

4. Ezután add meg az adott fiókhoz tartozó felhasználóneved és jelszavad. Bejelentkezés után megjelennek a fiókhoz tartozó névjegyeid. A +  ikonnal tudsz új chatet indítani vagy kontaktot hozzáadni.

5. A fiókból kilépéshez válaszd ki a fiókot a menüben és kattints a “Sign out”, belépéshez pedig a ”Sign in” gombra.

6. Ha a chatpartnered ChatSecuret vagy hasonló, titkosításra alkalmas programot használ, akkor a chatablakban a nyitott lakat ikonra, majd a “Start Encryption” opciót választva titkosított chatet tudsz vele indítani. Ha nincs ilyen alkalmazása, meghívást fog kapni a ChatSecure telepítésére.

chatsecure-start-encription

7. Titkosított chat indításakor mindkét félnél megjelenik ugyanaz az ellenőrző kulcs, ezt érdemes egy másik, biztonságos csatornán keresztül ellenőriznetek. Ha meggyőződtetek róla, hogy ugyanazt a kulcsot látjátok, klikkeljetek a “Verify” gombra.

UTOLJÁRA MÓDOSÍTVA: 2016.02.22.