JITSI

PLATFORM
WINDOWS, OS X, LINUX
BONYOLULTSÁG
KÖNNYŰ
VERZIÓ
2.8

A Jitsivel titkosítva chatelhetsz a szokásos fiókjaidat használva, például Gmail vagy Facebook chaten – az üzeneteket csak azok fogják tudni elolvasni, akiknek szántad őket.

VÁLTOZÁS 2016.02.22: A Facebook megszüntette a titkosított chat eddigi lehetőségét, Jitsivel sem lehet Facebook fiókhoz csatlakozni.

ÍGY TELEPÍTSD

1. Töltsd le a telepítőt a https://jitsi.org/Main/Download oldalról a “Jitsi stable build line” sorból. Indítsd el a telepítést a “Run”-ra, majd a “Next”-re kattintva.

ÍGY HASZNÁLD

2. Az első indításnál lehet, hogy felugrik egy tűzfal figyelmeztetés. Ha a “Cancel”-re kattintasz vagy csak bezárod az ablakot, akkor is tud majd  a Jitsi a Google Chat, Facebook, and Yahoo Messengerrel kommunikálni.

jitsi-firewall

3. Egyszerre több felhasználói fiókba is bejelentkezhetsz, csak ki kell töltened a megfelelő felhasználónevet és a jelszót. Újakat is létrehozhatsz a “Not registered yet” linkeken. A kitöltés után klikkelj a “Sign in” gombra.

4. Ha Google fiókkal szeretnél bejelentkezni, lehet, hogy az nem fogja engedni a belépést, mert nem ismeri fel a Jitsit biztonságos alkalmazásként. Ebben az esetben engedélyezd az alkalmazásnak a hozzáférést ezen a linken: https://www.google.com/settings/security/lesssecureapps. Amint beléptél a Jitsibe, ugyanezen az oldalon visszavonhatod az engedélyezést.

5. Kapcsolódás után a státusz Onlinera fog váltani, a listában a partnert kiválasztva és a chatbuborékra kattintva kezdheted a chatelést.

6. A megnyíló ablakban a “Secure chat” majd “Start private conversation” opciókra kattintva indíthatsz titkosított chatet, ha a partnered is erre alkalmas eszközt használ. Ha nem, normál, titkosítatlan úton tudtok chatelni.

Ahhoz, hogy a Facebook chathez tudj kapcsolódni, előbb engedélyezned kell a Facebook profilodon a Beállítások – Alkalmazás menüpont alatt az Alkalmazások, weboldalak és bővítmények használatát.

UTOLJÁRA MÓDOSÍTVA: 2016.01.16.