LASTPASS

PLATFORM
CHROME, FIREFOX, SAFARI, OPERA, INTERNET EXPLORER
BONYOLULTSÁG
KÖNNYŰ
VERZIÓ
4.0.1

A LastPass egy online jelszókezelő, amely a felhőben tárolja az elmentett belépési adataid. Előnye, hogy bárhonnan eléred és könnyen kezelhető, mivel a böngészőkiegészítő automatikusan kitölti az oldalakon a jelszavaid. Hátránya, hogy így több lehetőséget ad a támadóknak, mintha mindezeket az adatokat csak otthon, a saját gépeden tárolnád.

ÍGY TELEPÍTSD

1. A https://lastpass.com/ oldalon a “Töltse le ingyen” gomb elvisz az ajánlott letöltéshez, kattints a letöltésre és kövesd az utasításokat.

2. A telepítés során létre fogsz hozni egy új fiókot az e-mail címeddel és egy jelszóval. Ezzel a jelszóval férhetsz később hozzá az összes többihez, úgyhogy tárold biztonságosan. Az alkalmazás rögtön bekerül a böngészőbe is, amit egy csillag ikon jelez.

lastpass-ikon

3. A csillag ikonra kattintás után lépj be az online fiókodba az e-mail címeddel és a jelszóval.
Ezek után bármilyen oldalon jársz, a LastPass fel fogja ajánlani a felhasználóneved és jelszavad mentését, a böngésző felső sávjában felugró Oldal mentése lehetőséggel hozzá is adtad azt oldalt a széfhez.

lastpass-jelszo-mentese

Amikor legközelebb megnyitod az oldalt, a LastPass automatikusan ki fogja tölteni az adataidat.

4. Kézzel is elmenthesz oldalakat és hozzá tartozó belépési adatokat. A csillag ikonra kattintva válaszd a “LastPass széfem” opciót, a megnyíló oldalon pedig a jobb oldali csillag ikonra, majd a “Honlap hozzádása”-ra klikkelj.

5. Ezen a felületen nézheted meg a tárolt oldalakat és belépési adatokat.

lastpass-honlap-hozzadas

UTOLJÁRA MÓDOSÍTVA: 2016.01.16.